Varmt välkommen till ett fysiskt årsmöte med Folkungland

När: onsdag, den 4 maj 2022
Var: Kungsbrohov Arena, Bergsbadsvägen 15
Adress: 590 77 Vreta Kloster
Tid: kl. 1730-2015

 

Inför kommande programperiod 2023-2029 kommer vi att utöka vårt geografiska område med tre kommuner till (Boxholm, Tranås och Ödeshög). En stadgeändring behöver då göras för att uppfylla villkor om att starta ett Leaderområde som Jordbruksverket har tagit fram. Vi kommer att hålla ett extra stämmomöte onsdagen den 8 juni. Boka gärna detta datum redan nu. En formell kallelse kommer vi att skicka efter ordinarie stämmomötet i maj.

IFK Wreta Kloster är värd för stämman. Här tar vi också klivet närmare IFK Wreta Kloster och deras verksamhet samt få information och inspiration om deras två Leaderprojekt. 


Anmälan
Anmäl dig här senast måndag den 2 maj. Eventuella allergier eller önskemål om vegetarisk kost meddelas i samband med anmälan.


Program
kl. 1730 Middag
kl. 1815 Välkomst hälsning av Jan Owe-Larsson, vice ordförande Folkungaland
kl. 1825 Var är vi? av Jörgen Lööv, ordförande IFK Wreta Kloster
kl. 1840 Föreningsstämman öppnas
ca kl. 2015  Föreningsstämman avslutas med information om kommande programperiod och guidning i anläggningen.


Handlingar till årsstämman
Samtliga handlingar kommer att publiceras en vecka innan årsstämman:Medlem i föreningen?
I vårt arbete med LEADER-metoden spelar partnerskapet, alltså medlemmarna, en avgörande roll. Det är medlemmarna som äger organisationen. Våra medlemmar kommer från ideell, privat och offentlig sektor.

Medlemmarna kan påverka hur styrelsen och utvecklingskontor främjar lokalt ledd utveckling. Medlemmarna kan exempelvis lyfta in information om initiativ och aktiviteter som bör stödjas, och spridas, till styrelse, partnerskap och utvecklingskontor. Medlemmar kan också både dela och hämta kunskap och information till ett brett nätverk regionalt, nationellt och internationellt. Det är medlemmarna som har möjlighet att nominera och på årsstämman utser vem som sitter i styrelsen och ger styrelsen ansvarsfrihet.


Medlemsavgift
Ett medlemskap i Folkungaland kostar 50:- per år. Medlemsavgiften kan betalas via:

  • Bankgiro 5634-1217
  • Föreningskonto, Swedbank 8480-6, 944 801 027-3 Motioner
Eventuella motioner till årsstämman ska enligt stadgarna ha inkommit till Förening Folkungaland senast måndagen den 6 april. Mejla detta till jeanette@leaderfolkungaland.se