Träningsanläggningen i Lotorp utökar

Lotorps träningsanläggning ger människor på landsbygden möjligheter att utveckla och vårda sin hälsa, utan att vara hänvisade till de större tätorterna. Nu behöver man utöka för att möta efterfrågan och erbjuda ännu mer. Tack vare projektstödet för företag kan detta förverkligas.


Get Prepared AB öppnade i Lotorp för sex år sedan. De som kommer hit är både personer som bor i närområdet men även människor från de mindre orterna runt omkring som Igelfors, Regna, Hällestad och Sonstorp. Kunder kommer även från Svärtinge och Norrköping. 

Med den tillströmningen börjar anläggningen bli full och det är dags att utöka. Det blev Hälsoprojekt Landsbygd. 
– Hade vi inte fått projektstöd så hade vi inte haft möjligheten att utveckla på det viset som vi nu har gjort, säger projektledaren Sofia Eklund Arvidsson. 

Nu har man fått möjlighet att skapa en samlingslokal för gruppträning. Det ska bland annat bli möjligt att kunna ha samtalsterapi och behandlingar. Även en ytterligare gymyta byggs så det blir gym på två våningar. Givetvis köps mer utrustning också in. 

I framtiden kommer det gå att köpa sitt gymkort online och boka sina träningsplatser online. Även om medlemskap kommer säljas online så kommer det behövas vi fler tränare, fler gruppträningsinstruktörer och personer som är gymvärdar så det blir fler arbetstillfällen. 

– Jag skulle absolut rekommendera fler företag och föreningar att söka projektbidrag hos exempelvis Leader eller EU för det ger så mycket mer än bara den ekonomiska tillgången. Det ger ett helt nytt tankesätt runt projektet. 
– Våga söka bidragspengar!


Nyfiken på projektet? Klicka länken nedan:
https://leaderfolkungaland.se/hitta-projekt/107_H%c3%a4lsoprojekt+landsbygd/


Text: Bo Bäckman
Foto: Bo Bäckman
På bild: Sofia Eklund Arvidsson