Lokalt ledd utveckling enligt Leader metoden

Vi bedriver landsbygdsutveckling enligt Leadermetoden. Många kommuner ingår i Folkungaland.
Vårt kansli finns i Vreta Kluster, hjärtat för de gröna näringarna i länet. Vi för landsbygden framåt!

Folkungagalan 17 oktober 2019

Kunde inte blivit bättre

När det är gala så ska det vara festligt och härlig stämning.
Det blev det också under 2019 års Folkungagala.

Lokalen var vackert dukad för en stämningsfull fin fest. Värdarna gjorde ett förnämligt jobb så att gästerna fick en riktigt trevlig kväll. De förtjänar en eloge! Maten var mycket god, det uttrycktes överallt.

Redan från bubbelminglet var det full fart och förväntansfull feststämning. Den finurliga bordsplaceringen spred alla gäster mellan borden så att nya kontakter och möten kunde ske. Samtalen mellan gästerna kom också naturligt. Kanske fann man några nya vänner här och var.

Elever från Musikskolan i Norrköping avlöste varandra med en mångfald av musikstycken och framföranden. Det blev allt från orkestermusik till soloframträdanden. Galan fick en extra fin inramning av de talangfulla skickliga eleverna.

Trolleri med Tommy Aarna återkom några gånger under kvällen till allas stora förtjusning. Det var elegant genomfört och mycket kul.

Ja, naturligtvis så blev det prisutdelning. Årets mikroprojekt, Leaderprojekt, eldsjäl och förening presenterades och gratulerades. Konkurrensen var väldigt tuff så alla nominerade var vinnare… även om det bara var en vinnare i respektive kategori.

Årets Hederspris tilldelades Louise Ridderström för hennes mångåriga förnämliga insatser för landsbygden.

Sedan ska med stolthet framhållas att Folkungagalan hade en konferencier av högsta rang: Göran Sarring som skötte programmet med värdigt och med glans.

2019 års Folkungagala hoppas vi kommer minnas med glädje. Kanske fann några gäster också nya kontakter som kan leda fram till ännu mer av den imponerande landsbygdsutveckling som pågår inom Folkungaland.

Mingelbilder

Ladda ner några av mingelbilderna här

Ladda ner fler mingelbilder här

Årets vinnare

Se vinnarfilmerna här

Årets Mikroprojekt

Årets Mikroprojekt

HANDLARE UTAN GRÄNSER

Genom att tänka utanför boxen har Pepparkvarnens Livs fått värdefull inspiration för att lanthandeln ska få bättre möjligheter. Ett ömsesidigt internationellt utbyte med handlare har bidragit till nya insikter. Att hålla liv i lanthandeln som även utgör en mötesplats är en central landsbygdsfråga.

Prisutdelare: Pia Tingvall, Hela Sverige Ska Leva ordförande Östergötland

Årets Leaderprojekt

Årets Leaderprojekt

ART CAMP

Art Camp ger på ett nytt sätt liv åt viktig historia, en anrik mötesplats och kultur. Folkets park blir nu med sin skulpturpark ett komplement till klostret och slottet i Vadstena. Genom att vända sig till många olika målgrupper, vana att se konst eller inte, når man också olika åldrar, barn och vuxna.

Prisutdelare: Ulf Gustafsson, f d ordförande Folkungaland

Årets Förening

Årets Förening

REJMYRE BYARÅD

Rejmyre Byaråd är otroligt viktigt för Rejmyre och uträttar mycket för orten. Bredden på deras arbete innefattar nästan allt, oavsett åldersgrupp eller intresse. De samlar Rejmyre och står för det goda livet på landet. Byarådet ökar Rejmyres attraktionskraft och många barnfamiljer flyttar numera in.

Prisutdelare: Kerstin Hallenberg, styrelseledamot Lokal Utveckling Sverige (LUS)

Årets Eldsjäl

Årets Eldsjäl

JONAS BRAAM, KIMSTAD

Jonas Braam har verkligen den extra glöden. Han är en blygsam, uppskattad eldsjäl som verkar tillsammans med andra. Med sin kunskap och målmedvetenhet har han fått hela Kimstad engagerat genom projektet med konstsnö i skidspåren. Den kommer att ge framtida stjärnor från Kimstad.

Prisutdelare: Ibrahim Beganovic, vice ordförande Folkungaland

Årets Hederspris

Årets Hederspris

LOUISE RIDDERSTRÖM, LINKÖPING

Louise Ridderström har landsbygden i själen. Hon har under många år lobbat för landsbygden och för god näringsrik lokalt producerad mat. Hennes oförtröttliga arbete, i arbetet och privat, har gett och ger landsbygden en stark respekterad röst.

Prisutdelare: Prisutdelare: Carl Fredrik Graf, landshövding

.