Lokalt ledd utveckling enligt Leader metoden

Vi bedriver landsbygdsutveckling enligt Leadermetoden. Många kommuner ingår i Folkungaland.
Vårt kansli finns i Vreta Kluster, hjärtat för de gröna näringarna i länet. Vi för landsbygden framåt!

Folkungagalan 2019

 

Den 17 oktober 2019 kommer Leader Folkungaland hålla sin Folkungagala. Galan arrangeras för att lyfta våra Leaderprojekt och lokala aktörer som inom Folkungalands verksamhet och område har bidragit till att utveckla landsbygden på ett positivt sätt.

Leader gör nytta! 

Det vill vi visa.

Platsen för galan är Wånga Bygdegård, Klippan. Läs gärna det tryckta programmet för att veta mer om kvällen.

Det kommer bli en härlig fest med ett spännande program och god mat. Ni ombeds att ta med ett riktigt gott humör. Klädsel: Ja.

På galan utses Årets Mikroprojekt, Årets Leaderprojekt, Årets Förening och Årets Eldsjäl.

Alla tolv som nominerats, i stark konkurrens från andra projekt, kommer inför galan att presenteras med filmer. En månad före galan kommer det bli möjligt att rösta på de nominerade.

 

Vinnarna får priser/statyetter vars konstnärliga framställning kommer utföras av Ludwig Zachrisson, som utvalts av Galakommittén för uppdraget. Han hämtar ofta inspiration från folkkonst.  Det har han även gjort nu och utgår från rockhuvudet på en spinnrock.

 

Konstnären berättar själv:

Utifrån föreningens beskrivning av Folkungaland och min bakgrund samt eget intresse för hemslöjd, folkkonst och allmoge gled jag osökt in i ett pragmatiskt perspektiv i min arbetsprocess. Det handlar om att lösa ett problem och tillverka något funktionellt. Blir föremålet dessutom vackert är det en bonus.

.